Loading...

Groene stroom Lamswaarde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als wind, bodemwarmte, biomassa, zon, waterkracht. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger dan grijze energie dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Geholpen door de duurzame energie check kun je direct alle groene energieleveranciers in Lamswaarde vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Lamswaarde en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Lamswaarde

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lamswaarde vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder ontdek je de relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom duurder dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Dankzij subsidies vanuit de overheid en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Lamswaarde vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Zeeland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonneweides.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Liander welkomstkorting december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, windenergie, zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardgas, kolen, petroleum (grijze energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Ammerstol vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Lamswaarde

Zonne-energie is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische materialen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Hulst.

groene-stroom-lamswaarde

Een energieneutrale woning in Lamswaarde rond december 2022

Op deze pagina lees je nuttige details over groene stroom Lamswaarde. De vraag is, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Lamswaarde wordt steeds populairder. Dit soort huizen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De energieconsumptie stabiliseren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met energie. Onder andere bewust met de waterkoker omgaan” en geen bewegende screensaver gebruiken op je computer. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij jouw energie-aanbieder. Evengoed, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde hr-ketel (Atag, Vaillant, AWB, Intergas of Nefit) verboden. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de opwarming van jullie huis en gebruikswater. Het product kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Lamswaarde vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig toe te passen. Bovendien beperk je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op stroomkosten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3900 tot +/- €6100. Via de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Stroe afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven als Qurrent, Van de Bron, Powerpeers, Engie, Pure Energie, Eneco focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert lees je vlug welke groene stroom aanbieders in Lamswaarde actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: het actuele verbintenis beëindigen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Lamswaarde fors lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer consumenten die mede hierdoor neigen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige energiecontracten ontdek je in het overzicht hieronder vaak bestelde pakketten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker detecteer je moeiteloos welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Lamswaarde vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektra.