Loading...

Groene stroom Ammerstol Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van reine, stabiele bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zon, wind. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in november 2022. Vele malen toekomstbestendiger dan grijze energie dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. D.m.v. onze groene energie check kan je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Ammerstol vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Ammerstol of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Ammerstol

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ammerstol vergelijken (november 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan detecteer je de best matchende groene leveranciers. Is groene stroom / energie prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Ammerstol vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: elektriciteit van Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, aarde, zon, bodem, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardolie, petroleum, steenkool, kolen (vuile elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Vind alles uit over groene energie Nuth vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Ammerstol

Zonne-energie is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnekracht, en installeer zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Bergambacht.

groene-stroom-ammerstol

Een energieneutrale woning in Ammerstol rond november 2022

Op deze website vind je alle toelichting op groene stroom Ammerstol. De vraag is, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ammerstol wordt steeds populairder. Zo’n woning realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Dan kun je denken aan “niet alle radiatoren open zetten” en eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van je energieleverancier. Niettemin, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, AWB, Intergas, Atag of Nefit) niet langer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel kun je dan enkel inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) benut de energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar praktische warmte voor het opwarmen van je appartement en het tapwater. Het apparaat heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Ammerstol vergt een hele investering. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Verder verminder jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €4100 – €6800. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Hoogenweg afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Specifieke aanbieders zoals Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Engie, Eneco focussen hierop. Door je postcode in te vullen zie je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Ammerstol actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: jullie actuele abonnement ontbinden en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De toekomstige energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Ammerstol aantrekkelijker in verhouding tot de beginperiode. Er zijn steeds meer klanten die om deze reden oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige pakketten vind je hierna veel gekozen energiecontracten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker ontdek je moeiteloos welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Ammerstol vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektra.