Loading...

Groene stroom Hoogenweg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van reine, stabiele bronnen als wind, zon, waterkracht, aardwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in juni 2023. Het is een stuk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektra dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Met behulp van de groene stroom vergelijker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Hoogenweg vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Hoogenweg of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Hoogenweg

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoogenweg vergelijken (juni 2023)? Open dan onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan detecteer je de meest relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies voor groene stroom en interessante cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Direct groene stroom in Hoogenweg vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen variëren per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract dat bij jou past. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Energiedirect.nl 3 jaar contract juni 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, bodem, bio, wind, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, steenkool, aardgas, kolen (vuile elektriciteit). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Witte Paarden vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Hoogenweg

Onze zon is een bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en installeer zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische materialen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-hoogenweg

Een energieneutrale woning in Hoogenweg rond juni 2023

Met deze pagina lees je handige uitleg over groene stroom Hoogenweg. De vraag is, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hoogenweg wordt steeds populairder. Zo’n woning implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie stabiliseren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op je verbruik. O.a. “wassen op 30 graden” en eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij je energie-aanbieder. Aan de andere kant, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” verwarmingsketel (als Intergas, AWB, Nefit, Atag of Vaillant) uitgefaseerd. De huidige CV-ketel op gas mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie zet de koude lucht om in naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar praktische warmte voor het opwarmen van jullie woning en gebruikswater. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Hoogenweg kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Bovendien verklein je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op kosten van energie. De totaalprijs schommelt tussen €4400 tot +/- €7300. Mede door de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Saaxumhuizen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Met name leveranciers zoals Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Eneco, Engie, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken detecteer jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Hoogenweg beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: jullie huidige pakket ontbinden en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. De toekomstige leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Hoogenweg een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren op basis daarvan neigen naar deze vorm van schone energie. Door middel van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energiepakketten vergelijk je hieronder veel gekozen pakketten. Info: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker detecteer je spoedig welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Hoogenweg vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektriciteit en gas.