Loading...

Groene stroom Witte Paarden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van reine, stabiele bronnen als zon, biomassa, wind, aardwarmte, bodemwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Dankzij onze groene stroom checker kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Witte Paarden vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Witte Paarden en check de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Witte Paarden

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Witte Paarden vergelijken (december 2023)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens check je de beste groene stroom aanbieders. Is groene stroom kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidieregelingen en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom een goed idee. Nu groene stroom in Witte Paarden vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn weer anders per woongebied in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat je interessant vindt. Opties zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: contract Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, water, wind, bio, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, kolen, aardgas (grijze stroom). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Meppen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Witte Paarden

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en neem zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbranden van organische materialen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-witte-paarden

Een energieneutrale woning in Witte Paarden rond december 2023

Aan de hand van deze webpagina detecteer je bruikbare uitleg over groene stroom Witte Paarden. Interessant, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Witte Paarden zien we steeds meer. Dit soort huizen verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met stroom. Onder andere led-lampen gebruiken” en repareer je kraan als deze lekt. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij jullie maatschappij. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Atag, AWB, Vaillant of Nefit) uitgesloten. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) neemt energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en water om te gebruiken. Het product heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Witte Paarden is kostbaar. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Bovendien verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op maandelijkse energielasten. De investering ligt tussen de €2700 – €6800. Via de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Gytsjerk afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name leveranciers zoals Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Eneco, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode ontdek je vlug welke groene stroom aanbieders in Witte Paarden aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. Wat jij moet doen: je lopende pakket opzeggen en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Witte Paarden aantrekkelijker dan een paar jaar terug. We horen van veel families die kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door middel van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiepakketten ontdek je onderstaand enkele stroom abonnementen. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker vergelijk je gemakkelijk welke leveranciers “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Witte Paarden vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.