Loading...

Groene stroom Gytsjerk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, wind, zon, bodemwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel schoner dan grijze stroom dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie groeit snel. Door middel van onze groene energie check kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Gytsjerk vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Gytsjerk en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Gytsjerk

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Gytsjerk vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens detecteer je de best matchende groene leveranciers. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Zonder moeite groene stroom in Gytsjerk vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het contract dat je wensen dekt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: actie Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, windenergie, biomassa, zonne-energie, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, petroleum, aardgas, steenkool (grijze stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een groene leefomgeving? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Volkel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Ga voor een aanbieder met groene windstroom. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Gytsjerk

De zon is een bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonne energie, en kies voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Tytsjerksteradiel.

groene-stroom-gytsjerk

Een energieneutrale woning in Gytsjerk rond juni 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl lees je belangrijke details over groene stroom Gytsjerk. Alleen, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een lage of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Gytsjerk is onderwerp van gesprek. Zo’n huis verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie verminderen doe je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “apparaten uitschakelen” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een maatschappij. Maar, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Vaillant, Intergas of AWB) verbannen. De huidige mono cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) benut de energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je huis en douchewater. Het apparaat heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Gytsjerk kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Verder verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bezuinig je op stroomkosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €2600 tot €6100. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Oudehaske afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Juist bedrijven als Eneco, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Engie, Powerpeers bieden deze service. Op basis van je postcode detecteer je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Gytsjerk voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: jouw lopende verbintenis ontbinden en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Jullie volgende leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Gytsjerk een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We zien meer en meer klanten die hierom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van diverse energie-abonnementen bekijk je hieronder toonaangevende pakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker achterhaal je ogenblikkelijk welke van deze contracten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Gytsjerk vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektriciteit.