Loading...

Groene stroom Volkel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, wind, zon, biomassa, waterkracht. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is significant milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van onze groene stroom checker kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Volkel vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Volkel en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Volkel

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Volkel vergelijken (oktober 2023)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien bekijk je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en interessante welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Binnen een paar minuten groene stroom in Volkel vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het contract wat je interessant vindt. Kies meteen voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie-aanbieder UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, aarde, water, zon, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, aardgas, petroleum, steenkool (vuile elektriciteit). Het toepassen van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een groene leefomgeving? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Ook interessant: groene energie Landhorst vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Volkel

Zonnestroom is een bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonne energie, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Uden.

groene-stroom-volkel

Een energieneutrale woning in Volkel rond oktober 2023

D.m.v. deze pagina lees je belangrijke uitleg over groene stroom Volkel. De vraag is, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met nauwelijks tot geen energienota beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Volkel zien we steeds meer. Zo’n huis implementeer je via het volgende model:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De elektra consumptie laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Onder andere gebruik uitsluiten A+ apparaten” en zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij een energiemaatschappij. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Nefit, AWB, Atag, Intergas of Remeha) verboden. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie verandert de koude buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van je appartement en kraanwater. De installatie kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Volkel kan veel geld kosten. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Bovendien verklein je het negatieve CO2 effect en bespaart men op de energierekening. De prijs ligt in de range tussen de €3700 tot €7900. Via de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Ellecom afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle aanbieders. In het bijzonder partijen als Van de Bron, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Engie, Eneco bieden deze service. Door te adres te gebruiken achterhaal je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Volkel operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande verbintenis opzeggen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Volkel flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We zien meer en meer huizeneigenaren die daarom oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van enkele energiepakketten vergelijk je in het overzicht hieronder veel gekozen stroom abonnementen. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check ontdek je snel welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Volkel vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en stroom.