Loading...

Groene stroom Landhorst Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van milieubewuste, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, wind, zon, waterkracht. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant duurzamer als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van de duurzame energie check kan je vlug alle groene energieleveranciers in Landhorst vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Landhorst en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Landhorst

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Landhorst vergelijken (december 2023)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend vind je de meest relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Direct groene stroom in Landhorst vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra variëren per postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonne-energie.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het abonnement dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Enduris welkomstkorting december 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, petroleum, aardgas (vuile stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Amstelveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Landhorst

Zonne-energie is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonne energie, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Sint Anthonis.

groene-stroom-landhorst

Een energieneutrale woning in Landhorst rond december 2023

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je alle toelichting op groene stroom Landhorst. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Landhorst wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie verminderen is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Dan kun je denken aan “let op het energielabel” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter neem je stroom af bij het energiebedrijf. Aan de andere kant, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde hr-ketel (Atag, Vaillant, Intergas, Nefit of AWB) niet langer toegestaan. De klassieke cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar praktische warmte voor de opwarming van je woning en het tapwater. Het product kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Landhorst is duur. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Daarbij reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energielasten. De kostprijs schommelt tussen €2800 tot €7000. Dankzij de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Sumar afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke aanbieders zoals Engie, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Eneco bieden deze service. Door te adres te gebruiken ontdek je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Landhorst beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: het huidige abonnement stopzetten en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw toekomstige maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Landhorst flink lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat consumenten die daarom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende energie-abonnementen ontdek je hierna vaak bestelde energiecontracten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker check je snel welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Landhorst vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.