Loading...

Groene stroom Amstelveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als wind, aardwarmte, bodemwarmte, zon, waterkracht. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend beter voor het milieu dan grijze energie dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie groeit snel. Middels de duurzame energie check kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Amstelveen vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Amstelveen en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Amstelveen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Amstelveen vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je alle groene aanbieders. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze energie? Dit is niet het geval! Door subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Amstelveen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het aanbod dat je wensen dekt. Dat kan zijn het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: elektriciteit van Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als windenergie, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, aardgas, kolen, steenkool (vuile stroom). Het toepassen van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Lees nu verder over groene energie Obdam vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Kies voor een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Amstelveen

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische materialen als etensresten. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Amstelveen.

groene-stroom-amstelveen

Een energieneutrale woning in Amstelveen rond mei 2024

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je belangrijke uitleg over groene stroom Amstelveen. Interessant, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een beperkte of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Amstelveen zien we steeds meer. Een woning als dat verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra minimaliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Bijvoorbeeld “meer truien en dekens gebruiken” en een hr-ketel gebruiken. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij het energieleverancier. Maar, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde hr-ketel (Remeha, AWB, Atag, Nefit of Intergas) verbannen. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) haalt energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jouw appartement en het tapwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Amstelveen vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en eenvoudig toe te passen. Daarbij minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op kosten van energie. De investering varieert tussen de €3000 tot €7400. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Hoogeveen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke partijen zoals Eneco, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert lees je rap welke groene stroom aanbieders in Amstelveen voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: je bestaande levering opzeggen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. De aanstaande maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Amstelveen aantrekkelijker dan de introductieprijs. Er zijn veel mensen die hierom neigen naar deze vorm van schone energie. Dankzij onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van enkele contracten vind je onderstaand de meest populaire energiepakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker ontdek je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Amstelveen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en deals voor stroom en gas.