Loading...

Groene stroom Obdam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als waterkracht, zon, wind, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen schoner vergeleken met grijze elektra dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Met behulp van de duurzame energie check kan jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Obdam vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Obdam en snuffel tussen de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Obdam

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Obdam vergelijken (november 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de meest populaire groene bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Obdam vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat je wensen dekt. Dat kan zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Budget Energie kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, wind, water, bio, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardgas, petroleum, aardolie, kolen (grijze energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Lees nu verder over groene energie Diever vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Obdam

Zonnestroom is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonne energie, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische stoffen als rioolslib. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Koggenland.

groene-stroom-obdam

Een energieneutrale woning in Obdam rond november 2023

Middels Groenestroomaanbieding.nl vind je handige details over groene stroom Obdam. De vraag is, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een nihile of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Obdam is onderwerp van gesprek. Een woning als dat implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het energieverbruik stabiliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. Voorbeelden zijn “led-lampen gebruiken” en tochtstrips gebruiken. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van een energieleverancier. Intussen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” hr-ketel (AWB, Atag, Intergas, Vaillant of Nefit) uitgefaseerd. De “oude” verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) benut de energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw huis en water om te gebruiken. Het product werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Obdam is prijzig. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te installeren. Tevens verminder jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op energielasten. De prijs schommelt tussen €4500 – €7500. Mede door de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Witteveen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties als Greenchoice, Engie, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Qurrent verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen achterhaal jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Obdam aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: je actuele verbintenis ontbinden en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Obdam aantrekkelijker in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die daardoor oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van diverse abonnementen bekijk je onderstaand enkele stroomcontracten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check check je nu welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Obdam vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en contracten voor stroom en gas.