Loading...

Groene stroom Witteveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals biomassa, waterkracht, wind, aardwarmte, zon. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Met behulp van onze groene energie check kan jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Witteveen vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Witteveen en snuffel tussen de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Witteveen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Witteveen vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna check je de relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder dan reguliere stroom? Helemaal niet! Via subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Nu groene stroom in Witteveen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het contract dat je wensen dekt. Kies meteen voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: contract Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aardwarmte, windenergie, waterkracht, bodemwarmte, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, steenkool, petroleum, kolen (grijze elektra). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Meteren vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Witteveen

Zonne-energie is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar energie van de zon, en bestel zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische natuur resten zoals rioolslib. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Midden-Drenthe.

groene-stroom-witteveen

Een energieneutrale woning in Witteveen rond september 2022

Door middel van onze website vind je belangrijke informatie over groene stroom Witteveen. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een lage of geen energielasten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Witteveen zien we steeds meer. Een woning als dat verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Denk aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij een energieleverancier. Evengoed, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende gasgestookte ketel (zoals Intergas, Vaillant, Remeha, AWB of Nefit) niet meer toegestaan. De welbekende mono cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie woning en douchewater. Het product werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Witteveen is prijzig. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Verder reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op energielasten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €4200 en €7200. Mede door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Haaksbergen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Vooral partijen zoals Powerpeers, Greenchoice, Engie, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron faciliteren dit. Op basis van je postcode tref jij snel welke groene stroom aanbieders in Witteveen beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: het huidige abonnement beëindigen en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw toekomstige aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Witteveen fors lager dan de introductieprijs. Er zijn veel gezinnen die mede hierdoor neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare abonnementen tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde contracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check detecteer je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Witteveen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektriciteit.