Loading...

Groene stroom Meteren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, wind, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt steeds beter. Met behulp van de groene stroom vergelijker kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Meteren vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Meteren en check de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Meteren

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Meteren vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap ontdek je de relevante groene aanbieders. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies vanuit de overheid en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Meteren vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement dat je wensen dekt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: NLE groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, water, wind, bodem, zon zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, aardgas, steenkool, kolen (vuile energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere lucht? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Born vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Meteren

Zonnestroom is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organisch afval zoals resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Geldermalsen.

groene-stroom-meteren

Een energieneutrale woning in Meteren rond juni 2024

Op deze website check je bruikbare informatie over groene stroom Meteren. De vraag is, waarom betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Meteren zien we steeds meer. Een woning als dat bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie laag houden is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Denk aan “alleen wassen met volle wasmachine” en de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp. Als het buiten koud is neem je stroom af bij het leverancier. Evengoed, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde hr-ketel (Nefit, Intergas, Remeha, Vaillant of Atag) uitgesloten. De klassieke hr-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit de lucht buiten. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van je woning en water om te gebruiken. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Meteren is kostbaar. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Daarnaast verminder jij het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op stroomkosten. Het tarief varieert tussen €3900 t/m €7100. Met behulp van de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Voorhout afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle leveranciers. Met name aanbieders zoals Van de Bron, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Engie faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert check je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Meteren aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. De beste manier: jullie actuele pakket annulerenen vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. De toekomstige maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Meteren aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn veel families die kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van enkele abonnementen tref je hieronder veel gekozen contracten. Info: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker vergelijk je binnen no-time welke pakketten duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Meteren vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en stroom.