Loading...

Groene stroom Born Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. reine, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, biomassa, waterkracht, zon, bodemwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is een stuk duurzamer in vergelijking met grijze energie dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie groeit snel. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kun je direct alle groene energieleveranciers in Born vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Born of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Born

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Born vergelijken (oktober 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna bekijk je de best matchende groene aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Vandaag nog groene stroom in Born vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom variëren per regio in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement dat bij jou past. Bijvoorbeeld het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: besparen bij Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als biomassa, aardwarmte, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is minimaal. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardgas, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). Het verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Vind alles uit over groene energie Purmerend vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is minimaal. Switchen naar windenergie? Kies voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Born

Onze zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en installeer zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische stoffen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Sittard-Geleen.

groene-stroom-born

Een energieneutrale woning in Born rond oktober 2022

Aan de hand van deze webpagina vind je uitgebreide details over groene stroom Born. Maar, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een beperkte of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Born wil natuurlijk iedereen. Deze woningen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie verlagen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. O.a. “gebruik niet de standby modus” en stel je vriezer niet te koud af. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van een energiebedrijf. Alleen, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Atag, Remeha, AWB of Nefit) niet meer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit de lucht buiten. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en gebruikswater. Deze setup heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Born vergt een hele investering. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Overigens beperk je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op de energierekening. De kostprijs varieert tussen €4500 t/m €7900. Mede door de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Langedijke afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen als Engie, Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Qurrent, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens tref jij rap welke groene stroom aanbieders in Born beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: jouw lopende pakket beëindigen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. Je nieuwe energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Born een stuk lager dan een paar jaar terug. We zien meer en meer consumenten die om deze reden overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende contracten ontdek je onderstaand toonaangevende contracten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check ontdek je probleemloos welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Born vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en contracten voor gas en stroom.