Loading...

Groene stroom Purmerend Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van schone, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, zon, wind, aardwarmte. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel schoner in vergelijking met grijze energie dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de groene stroom vergelijker kan jij vlug alle groene energieleveranciers in Purmerend vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Purmerend of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Purmerend

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Purmerend vergelijken (december 2023)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie duurder dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Gemakkelijk groene stroom in Purmerend vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: UnitedConsumers voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, aarde, wind, water, zon vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, steenkool, aardgas (grijze energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Franeker vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Purmerend

De zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonne energie, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Purmerend.

groene-stroom-purmerend

Een energieneutrale woning in Purmerend rond december 2023

Via deze webpagina lees je uitgebreide informatie over groene stroom Purmerend. Maar, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Purmerend wil natuurlijk iedereen. Deze woningen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met je verbruik. Dan kun je denken aan “de verwarming omlaag doen” en kies voor een hotfill-wasmachine. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een maatschappij. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Intergas, AWB, Vaillant of Nefit) verboden. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en gebruikswater. De installatie heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Purmerend vergt een hele investering. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen toe te passen. Trouwens, ook reduceer je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op de energiekosten. De inkoopprijs varieert tussen de €4100 t/m €6200. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Amsterdam Zuidoost afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke organisaties zoals Van de Bron, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Engie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens ontdek jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Purmerend voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Het stappenplan is: je actuele levering stopzetten en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. De volgende energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Purmerend flink lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die om deze reden voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen ontdek je hierna vaak bestelde stroompakketten. Update: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check check je vlug welke aanbieders “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Purmerend vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en stroom.