Loading...

Groene stroom Franeker Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, wind, aardwarmte, waterkracht, biomassa. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie groeit snel. Door gebruik te maken van onze groene energie check kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Franeker vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Franeker of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Franeker

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Franeker vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Franeker vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het aanbod met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: opzeggen Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, biomassa, bodemwarmte, windenergie, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is minimaal. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan kolen, aardolie, aardgas, petroleum (vuile energie). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een beter milieu? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Tricht vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Franeker

Zonnestroom is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische materialen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Franekeradeel.

groene-stroom-franeker

Een energieneutrale woning in Franeker rond december 2022

Op onze website lees je bruikbare uitleg over groene stroom Franeker. De vraag is, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met nauwelijks tot geen energielasten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Franeker wil natuurlijk iedereen. Deze woningen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De stroomconsumptie stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Onder andere een efficiënte douchekop kopen” en laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van het maatschappij. Maar, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende verwarmingsketel (als Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit of Atag) uitgefaseerd. De “oude” verwarmingsketel mag je dan slechts inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Deze setup kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Franeker is kostbaar. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te plaatsen. Daarbij verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op maandelijkse energielasten. De totaalprijs ligt tussen de €3400 tot +/- €6300. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Odiliapeel afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Met name partijen als Qurrent, Greenchoice, Engie, Eneco, Pure Energie, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens lees je à la minute welke groene stroom aanbieders in Franeker operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige abonnement annulerenen vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Franeker flink lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn veel gezinnen die daarom kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van huidige contracten ontdek je bijgaand enkele pakketten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker zie je gemakkelijk welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Franeker vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor stroom en gas.