Loading...

Groene stroom Tricht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels schone, toekomstbestendige bronnen als wind, biomassa, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant toekomstbestendiger vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Middels onze groene energie check kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Tricht vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Tricht of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Tricht

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Tricht vergelijken (september 2022)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend check je de beste groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidieregelingen en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Tricht vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, bio, aarde, zon, water veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Vergeet niet, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardgas, petroleum, kolen, aardolie (grijze energie). Het gebruik van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Jouswier vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Tricht

Energie van de zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnekracht, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organisch afval zoals afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Geldermalsen.

groene-stroom-tricht

Een energieneutrale woning in Tricht rond september 2022

Aan de hand van deze pagina lees je bruikbare details over groene stroom Tricht. Maar, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een beperkte of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Tricht wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie stabiliseren bereik je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Dan kun je denken aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw energiemaatschappij. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke hr-ketel (Vaillant, AWB, Intergas, Atag of Nefit) niet meer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat transformeert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van je appartement en water om te gebruiken. De warmtepomp kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Tricht kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Bovendien reduceer je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op de energiekosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €2700 en €7700. Geholpen door de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Dijken afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle aanbieders. Vooral aanbieders als Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Pure Energie focussen hierop. Via jullie adresgegevens zie je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Tricht operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: je huidige levering opzeggen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vereist geen complexe acties. Je nieuwe maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Tricht fors lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn veel families die oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiepakketten vind je in het overzicht hieronder toonaangevende stroompakketten. Info: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check bekijk je nu welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Tricht vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en stroom.