Loading...

Groene stroom Jouswier Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, biomassa, wind, waterkracht, bodemwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen milieuvriendelijker dan grijze energie dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene stroom checker kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Jouswier vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Jouswier of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Jouswier

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Jouswier vergelijken (december 2022)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna ontdek je de meest populaire groene leveranciers. Is groene energie duurder dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidieregelingen en forse welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Jouswier vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per regio in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het abonnement wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Budget Energie aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, aardwarmte, biomassa, windenergie, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Bovendien, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, aardgas, petroleum, aardolie (vuile stroom). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Zoetermeer vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is minimaal. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Jouswier

De zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnekracht, en kies voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organisch afval zoals aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-jouswier

Een energieneutrale woning in Jouswier rond december 2022

D.m.v. deze pagina bekijk je bruikbare uitleg over groene stroom Jouswier. Interessant, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een beperkte of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Jouswier is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De energieconsumptie verlagen bereik je door te letten op het A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “bewust met de waterkoker omgaan” en een waterkoker gebruiken om warm water te koken. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een maatschappij. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas of Atag) uitgesloten. De welbekende verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de verwarming van jouw huis en het tapwater. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Jouswier is kostbaar. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Verder verklein je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energiekosten. De prijs ligt zo tussen de €4400 tot +/- €6700. Geholpen door de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Sint Anthonis afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen als Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen tref je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Jouswier voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je lopende contract annulerenen aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Jouswier flink lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn veel woningeigenaren die daardoor neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van diverse energiecontracten tref je hierna toonaangevende pakketten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker check je rap welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Jouswier vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en stroom.