Loading...

Groene stroom Sint Anthonis Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, waterkracht, zon, aardwarmte, wind. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Aan de hand van de duurzame energie checker kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Sint Anthonis vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Sint Anthonis en snuffel tussen de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Sint Anthonis

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Sint Anthonis vergelijken (mei 2024)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens bekijk je alle beschikbare groene stroomleveranciers. Is groene energie kostbaarder dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies is overstappen naar groene energie een goed idee. Probleemloos groene stroom in Sint Anthonis vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen variëren per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie via Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals water, aarde, bio, zon, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, petroleum, kolen (vuile energie). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Heerlen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Sint Anthonis

Zonne-energie is een bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische dingen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Sint Anthonis.

groene-stroom-sint-anthonis

Een energieneutrale woning in Sint Anthonis rond mei 2024

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl check je bruikbare informatie over groene stroom Sint Anthonis. Maar, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Sint Anthonis is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie reduceren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Bijvoorbeeld “een programmeerbare thermostaat” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij het energiebedrijf. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse verwarmingsketel (als Atag, Vaillant, Intergas, Nefit of Remeha) uitgefaseerd. De “gewone” hr-ketel mag je dan slechts vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de lucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jouw appartement en kraanwater. Deze setup heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Sint Anthonis is prijzig. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Trouwens, ook verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energiekosten. De kostprijs schommelt tussen €3100 tot +/- €6600. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Bornwird afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name organisaties als Van de Bron, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Engie, Pure Energie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens tref jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Sint Anthonis actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: het actuele verbintenis opzeggen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. De toekomstige aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Sint Anthonis fors lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die hierom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van beschikbare contracten ontdek je in het overzicht hieronder vaak bestelde pakketten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker bekijk je rap welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Sint Anthonis vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en stroom.