Loading...

Groene stroom Heerlen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als wind, bodemwarmte, zon, aardwarmte, biomassa. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in maart 2023. Vele malen beter voor het milieu vergeleken met grijze energie dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Heerlen vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Heerlen en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Heerlen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Heerlen vergelijken (maart 2023)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je alle groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Heerlen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement dat bij jou past. Maak een keuze voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: NLE contract maart 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als zon, bodem, wind, water, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, kolen, petroleum (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Weerselo vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Heerlen

Energie van de zon is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische stoffen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Heerlen.

groene-stroom-heerlen

Een energieneutrale woning in Heerlen rond maart 2023

Aan de hand van deze webpagina ontdek je handige uitleg over groene stroom Heerlen. De vraag is, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Heerlen is onderwerp van gesprek. Zo’n woning implementeer je op de volgende manier:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik verminderen doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van energie. Dan kun je denken aan “korter douchen” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij een energiemaatschappij. Daartegenover, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” hr-ketel (Intergas, Remeha, Nefit, Atag of AWB) verbannen. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan slechts omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de buitenlucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw huis en gebruikswater. Het product heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Heerlen is duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Trouwens, ook verklein je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op stroomkosten. De investering varieert tussen €2300 tot +/- €6600. Dankzij de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Putte afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Juist bedrijven als Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Engie, Qurrent, Van de Bron maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens ontdek je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Heerlen actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: je bestaande contract stopzetten en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Heerlen aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van verschillende contracten bekijk je bijgaand veel gekozen stroom abonnementen. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vergelijk je rap welke maatschappijen “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Heerlen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektriciteit en gas.