Loading...

Groene stroom Putte Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieubewuste, stabiele bronnen als biomassa, wind, zon, bodemwarmte, aardwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen duurzamer in vergelijking met grijze energie dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt alsmaar beter. Op basis van de duurzame energie check kun jij rap alle groene energieleveranciers in Putte vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Putte of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Putte

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Putte vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je alle groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies vanuit de overheid en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Putte vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom verschillen per postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Liander voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, windenergie, aardwarmte, biomassa, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Vergeet niet, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, kolen, petroleum (vuile energie). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Lees nu verder over groene energie Frieschepalen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Putte

De zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische materialen als resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Woensdrecht.

groene-stroom-putte

Een energieneutrale woning in Putte rond mei 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl bekijk je handige details over groene stroom Putte. De vraag is, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een nihile of geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Putte wint aan interesse. Zo’n woning bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op energie. Denk aan “wassen op 30 graden” en doe je wasmachine zo vol mogelijk. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij je energiebedrijf. Intussen, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke verwarmingsketel (als Remeha, Intergas, AWB, Nefit of Atag) verboden. De huidige CV-ketel op gas mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. De installatie kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Putte is duur. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Bovendien verminder jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op energielasten. De aanschafprijs varieert tussen €2600 tot €7800. Met behulp van de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Andelst afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Unieke bedrijven als Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Engie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode spot jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Putte actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: je bestaande abonnement beëindigen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Putte sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. We horen van veel families die daardoor switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige energiepakketten ontdek je in het overzicht hieronder de meest populaire abonnementen. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker check je eenvoudig welke maatschappijen “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Putte vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektriciteit.