Loading...

Groene stroom Andelst Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels schone, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, zon, biomassa, waterkracht, wind. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Vele malen toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. D.m.v. de groene stroom vergelijker kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Andelst vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Andelst of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Andelst

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Andelst vergelijken (oktober 2023)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan vergelijk je alle groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Middels subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Andelst vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom schommelen per regio in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: goedkope tarieven Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, bio, bodem, aarde, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, kolen, aardolie (grijze energie). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Zoek ook naar groene energie Oeffelt vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Andelst

De zon is een bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnecellen, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische stoffen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Overbetuwe.

groene-stroom-andelst

Een energieneutrale woning in Andelst rond oktober 2023

Op deze website lees je bruikbare details over groene stroom Andelst. Maar, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energiekosten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Andelst is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Denk aan “een programmeerbare thermostaat” en spouwmuren isoleren. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij het aanbieder. Daarentegen, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse hr-ketel (Remeha, AWB, Vaillant, Nefit of Atag) niet langer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) benut de energie uit de lucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie vormt dit om naar naar praktische warmte voor het verwarmen van jouw woning en kraanwater. De installatie werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Andelst is duur. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Daarnaast verklein je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €3800 t/m €6100. Dankzij de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Hoogmade afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Unieke organisaties als Powerpeers, Engie, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode tref je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Andelst actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: je lopende verbintenis stopzetten en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je volgende leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Andelst een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. We horen van veel families op basis daarvan neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende pakketten vind je bijgaand enkele pakketten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker achterhaal je eenvoudig welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Andelst vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en contracten voor elektriciteit en gas.