Loading...

Groene stroom Hoogmade Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van schone, stabiele bronnen als aardwarmte, waterkracht, wind, zon, bodemwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Hoogmade vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Hoogmade of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Hoogmade

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoogmade vergelijken (december 2022)? Start met onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Vandaag nog groene stroom in Hoogmade vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn afhankelijk van regio in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod wat je interessant vindt. Onder andere het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Leon Zeewolde 3 jaar contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, waterkracht, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het mooiste is, deze alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. petroleum, kolen, aardgas, aardolie (grijze energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Wognum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Hoogmade

Energie van de zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnestroom, en installeer zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Kaag en Braassem.

groene-stroom-hoogmade

Een energieneutrale woning in Hoogmade rond december 2022

D.m.v. deze website detecteer je uitgebreide toelichting op groene stroom Hoogmade. Interessant, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hoogmade zien we steeds meer. Dit soort huizen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie reduceren bereik je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Bijvoorbeeld “een goede thermoskan gebruiken” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van een aanbieder. Intussen, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Intergas, Atag, Nefit of AWB) verboden. De “gewone” cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en douchewater. Het systeem werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Hoogmade kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en simpel te installeren. Overigens verklein je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op de energiekosten. De totaalprijs varieert tussen €4200 tot €6600. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Schagerbrug afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Unieke bedrijven zoals Engie, Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Eneco bieden deze service. Via jullie adresgegevens spot jij direct welke groene stroom aanbieders in Hoogmade voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: je actuele levering ontbinden en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Hoogmade sterk verlaagd in verhouding tot jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren die daarom oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van diverse abonnementen bekijk je hierna enkele stroompakketten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker vergelijk je direct welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Hoogmade vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor elektriciteit en gas.