Loading...

Groene stroom Wognum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, zon, aardwarmte, bodemwarmte, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Met behulp van onze groene energie check kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Wognum vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Wognum of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Wognum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Wognum vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend bekijk je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidieregelingen en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Wognum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woongebied in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: contract NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, kolen, aardgas (grijze stroom). De verwerking van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Middelharnis vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Kies voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Wognum

Zonnestroom is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonne energie, en kies voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Medemblik.

groene-stroom-wognum

Een energieneutrale woning in Wognum rond december 2022

Via onze website bekijk je alle details over groene stroom Wognum. Echter, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een beperkte of geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wognum is onderwerp van gesprek. Zo’n huis bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het energieverbruik verlagen bereik je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. O.a. “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en de gevels isoleren. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie leverancier. Maar, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Vaillant, Atag, AWB of Remeha) niet langer toegestaan. De huidige mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) benut de warmte uit de lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verandert dit naar praktische warmte voor de opwarming van jouw appartement en het tapwater. Deze setup werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Wognum kan veel geld kosten. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Overigens verklein je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energienota. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3900 tot €6900. Met behulp van de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Haarlo afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle maatschappijen. Met name organisaties zoals Van de Bron, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij rap welke groene stroom aanbieders in Wognum beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: je actuele levering annulerenen natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Wognum flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die hierom neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energiecontracten vind je bijgaand vaak bestelde abonnementen. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker vind je binnen no-time welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Wognum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingen voor stroom en gas.