Loading...

Groene stroom Haarlo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels milieubewuste, stabiele bronnen als wind, aardwarmte, waterkracht, biomassa, bodemwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk schoner dan grijze elektra dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door onze groene energie check kun je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Haarlo vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Haarlo en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Haarlo

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Haarlo vergelijken (juli 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vind je alle groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Met behulp van subsidieregelingen en interessante cash-back acties is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Haarlo vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: actie Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als biomassa, aardwarmte, windenergie, waterkracht, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardolie, aardgas, petroleum, steenkool (vuile elektriciteit). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een groene leefomgeving? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Vorden vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Haarlo

Zonne-energie is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnekracht, en kies voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organisch afval zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Berkelland.

groene-stroom-haarlo

Een energieneutrale woning in Haarlo rond juli 2024

Via onze website lees je praktische details over groene stroom Haarlo. Echter, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een nihile of geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Haarlo is onderwerp van gesprek. Deze woningen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De energieconsumptie verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op je verbruik. Dan kun je denken aan “meer truien en dekens gebruiken” en de gordijnen dicht doen. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jouw maatschappij. Alleen, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele hr-ketel (Remeha, Atag, Nefit, Vaillant of AWB) uitgefaseerd. De “oude” hr-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) neemt energie uit de buitenlucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en gebruikswater. Deze setup werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Haarlo is duur. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Overigens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op kosten van energie. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €2700 tot €7500. Met behulp van de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Ouderkerk aan den IJssel afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist partijen als Engie, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent focussen hierop. Op basis van je postcode lees je rap welke groene stroom aanbieders in Haarlo beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: je huidige verbintenis opzeggen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Haarlo fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. We horen van veel klanten die hierom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van verschillende contracten ontdek je hieronder enkele contracten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker vergelijk je binnen no-time welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Haarlo vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.