Loading...

Groene stroom Vorden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zon, wind. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kan jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Vorden vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Vorden of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Vorden

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Vorden vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna bekijk je de beste groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Vorden vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra schommelen per regio in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het pakket met de beste voorwaarden. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie-aanbieder RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bio, water, zon, aarde, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, kolen, steenkool (vuile energie). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een beter milieu? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Langeweg vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Vorden

Zonne-energie is een schone energiebron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de vergelijkingstool de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Bronckhorst.

groene-stroom-vorden

Een energieneutrale woning in Vorden rond mei 2024

Op deze website check je alle details over groene stroom Vorden. De vraag is, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Vorden wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie reduceren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op stroom. Denk aan “alleen wassen met volle wasmachine” en let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepompsysteem. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiemaatschappij. Maar, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse cv-ketel (van Nefit, AWB, Vaillant, Remeha of Intergas) verbannen. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan slechts inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van je woning en kraanwater. Het product kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Vorden vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Bovendien verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op de energierekening. De inkoopprijs varieert tussen €2800 tot €7300. Met behulp van de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Elst afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle leveranciers. In het bijzonder leveranciers zoals Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken zie je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Vorden beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: jullie bestaande contract annulerenen aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw toekomstige energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Vorden aantrekkelijker dan een paar jaar terug. We zien meer en meer klanten op basis daarvan voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele pakketten vind je hierna toonaangevende abonnementen. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker vergelijk je vlug welke leveranciers duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Vorden vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektra.