Loading...

Groene stroom Elst Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van reine, duurzame bronnen zoals wind, aardwarmte, zon, bodemwarmte, biomassa. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk schoner vergeleken met grijze energie dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie checker kun je probleemloos alle groene energieleveranciers in Elst vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Elst of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Elst

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Elst vergelijken (juli 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je alle groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Via subsidies en interessante cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Elst vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat bij jou past. Opties zijn het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: abonnementen van Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als zon, bodem, wind, water, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardgas, petroleum, steenkool (vuile elektra). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie t Goy vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is minimaal. Switchen naar windenergie? Selecteer een aanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Elst

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Overbetuwe.

groene-stroom-elst

Een energieneutrale woning in Elst rond juli 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je handige info over groene stroom Elst. Interessant, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een nihile of geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Elst is een wens van vele. Een woning als dat kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie verminderen bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met energie. O.a. “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In het najaar en winter koop je stroom in bij het aanbieder. Daartegenover, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele hr-ketel (AWB, Nefit, Remeha, Intergas of Atag) uitgesloten. De klassieke cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van je appartement en water om te gebruiken. De warmtepomp kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Elst is kostbaar. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Daarbij minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De totaalprijs schommelt tussen €2500 tot +/- €6100. Geholpen door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Nieuwvliet afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Vooral leveranciers als Engie, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Eneco, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen spot jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Elst actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. De beste manier: je huidige abonnement stopzetten en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. De toekomstige maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Elst sterk verlaagd dan de beginperiode. Er zijn veel gezinnen die om deze reden overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van diverse pakketten ontdek je onderstaand toonaangevende pakketten. Info: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check vergelijk je moeiteloos welke aanbieders “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Elst vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektra en gas.