Loading...

Groene stroom Nieuwvliet Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met schone, stabiele bronnen als waterkracht, aardwarmte, wind, biomassa, zon. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is een stuk schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie is enorm toegenomen. D.m.v. onze groene energie check kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Nieuwvliet vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Nieuwvliet en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Nieuwvliet

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuwvliet vergelijken (oktober 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna vergelijk je de beste groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Nieuwvliet vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn weer anders per woongebied in Zeeland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het contract dat bij jou past. Opties zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Powerpeers prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, aardwarmte, windenergie, zonne-energie, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, aardgas, aardolie (vuile elektriciteit). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie De Lier vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Nieuwvliet

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Sluis.

groene-stroom-nieuwvliet

Een energieneutrale woning in Nieuwvliet rond oktober 2022

Op onze website ontdek je praktische toelichting op groene stroom Nieuwvliet. Maar, waarom zou ik stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuwvliet zien we steeds meer. Een woning als dat bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De stroomconsumptie verminderen doe je door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op je verbruik. Onder andere meer truien en dekens gebruiken” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw energiemaatschappij. Alleen, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke verwarmingsketel (als AWB, Intergas, Nefit, Remeha of Vaillant) uitgesloten. De welbekende cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp transformeert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw appartement en kraanwater. Het product kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Nieuwvliet kan duur uitvallen. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Daarbij beperk je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt tussen de €4000 tot +/- €7600. Geholpen door de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Wezep afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Juist aanbieders zoals Powerpeers, Greenchoice, Engie, Pure Energie, Eneco, Van de Bron focussen hierop. Door te adres te gebruiken check jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Nieuwvliet aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: jullie huidige levering annulerenen hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Nieuwvliet een stuk lager in vergelijking met de beginperiode. We horen van veel klanten die mede hierdoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele energiecontracten ontdek je hierna de meest populaire abonnementen. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vind je à la minute welke van deze contracten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Nieuwvliet vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektriciteit en gas.