Loading...

Groene stroom Wezep Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van schone, onuitputbare bronnen als zon, wind, biomassa, bodemwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene energie check kan jij direct alle groene energieleveranciers in Wezep vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Wezep en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Wezep

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Wezep vergelijken (juli 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je de meest relevante groene bedrijven. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Eenvoudig groene stroom in Wezep vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: verbruik Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, bodemwarmte, waterkracht, windenergie, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, petroleum, steenkool (vuile stroom). De verwerking van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een schonere wereld? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Maasdijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Switch naar een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Wezep

Zonnestroom is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnecellen, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische materialen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Oldebroek.

groene-stroom-wezep

Een energieneutrale woning in Wezep rond juli 2024

Door middel van deze webpagina detecteer je alle toelichting op groene stroom Wezep. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wezep wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra verminderen is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met je verbruik. Veel gehoord is “wassen op 30 graden” en niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter neem je stroom af bij een energiemaatschappij. Aan de andere kant, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele hr-ketel (AWB, Nefit, Remeha, Vaillant of Intergas) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan slechts omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jouw huis en kraanwater. Het systeem heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Wezep kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op de energierekening. De inkoopprijs ligt zo tussen de €2700 tot €7300. Via de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Gieten afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name organisaties als Van de Bron, Qurrent, Pure Energie, Eneco, Engie, Powerpeers verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen spot je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Wezep actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: jullie huidige levering beëindigen en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. De nieuwe leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Wezep fors lager dan een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die daarom oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele contracten tref je onderstaand vaak bestelde energiecontracten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker zie je à la minute welke van deze contracten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Wezep vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor elektra en gas.