Loading...

Groene stroom t Goy Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als zon, aardwarmte, wind, biomassa, waterkracht. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Op basis van de duurzame energie checker kun jij meteen alle groene energieleveranciers in t Goy vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in t Goy of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in t Goy

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in t Goy vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder check je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene energie duurder i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Via subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Vandaag nog groene stroom in t Goy vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Utrecht).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het abonnement wat jullie geschikt vinden. Ga voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: korting bij Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, water, zon, bio, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, aardgas, kolen (grijze energie). Het gebruik van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Hoorn vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Selecteer een leverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie t Goy

Zonnestroom is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar energie van de zon, en neem zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Houten.

groene-stroom-t-goy

Een energieneutrale woning in t Goy rond juni 2024

Met deze pagina ontdek je alle informatie over groene stroom t Goy. Echter, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een lage of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in t Goy is een wens van vele. Zo’n woning bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van energie stabiliseren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van energie. Voorbeelden zijn “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij het maatschappij. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele hr-ketel (Vaillant, Atag, Nefit, Remeha of AWB) niet meer toegestaan. De “oude” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) neemt warmte uit de lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jouw appartement en het tapwater. De installatie kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in t Goy kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Daarnaast verklein je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energiekosten. De totaalprijs varieert tussen €4000 t/m €7900. Met behulp van de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in De Lier afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle leveranciers. Specifieke aanbieders als Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Engie bieden deze service. Door je postcode in te vullen zie je direct welke groene stroom aanbieders in t Goy aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: je bestaande verbintenis opzeggen en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. Jouw aanstaande energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie t Goy fors lager als je het afzet tegen jaren geleden. We horen van veel gezinnen op basis daarvan kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van enkele abonnementen vergelijk je hieronder toonaangevende energiecontracten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door onze groene energie check bekijk je binnen no-time welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen t Goy vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektriciteit.