Loading...

Groene stroom Hoorn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. milieuvriendelijke, stabiele bronnen als zon, waterkracht, biomassa, wind, aardwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2021. Het is veel schoner in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Met behulp van onze groene energie check kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Hoorn vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Hoorn en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Hoorn

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoorn vergelijken (juli 2021)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder ontdek je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Binnen een paar minuten groene stroom in Hoorn vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn weer anders per woongebied in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het pakket dat bij jou past. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Noordelijk Lokaal Duurzaam 3 jaar contract juli 2021.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, wind, zon, bio, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, steenkool, aardgas (vuile elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2021. Lees nu verder over groene energie Wolphaartsdijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Selecteer een maatschappij met groene windstroom. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Hoorn

Energie van de zon is het type energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Hoorn.

groene-stroom-hoorn

Een energieneutrale woning in Hoorn rond juli 2021

Op deze pagina vergelijk je alle toelichting op groene stroom Hoorn. De vraag is, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een bescheiden of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hoorn wordt steeds populairder. Dit soort huizen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie minimaliseren doe je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op stroom. Veel gehoord is “bewust met de waterkoker omgaan” en het dak isoleren. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je energieleverancier. Maar, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Intergas, Atag, AWB of Vaillant) verbannen. De huidige mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verandert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jullie appartement en het tapwater. Het systeem kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Hoorn is kostbaar. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder moeite toe te passen. Daarbij reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaart men op maandelijkse energielasten. De investering varieert tussen de €4300 tot €6900. Dankzij de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Schalkwijk afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Vooral organisaties zoals Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Eneco maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Hoorn beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: je bestaande verbintenis stopzetten en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Hoorn flink lager in vergelijking met jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen die mede hierdoor overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energie-abonnementen bekijk je bijgaand vaak bestelde stroomcontracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker detecteer je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Hoorn vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.