Loading...

Groene stroom Schalkwijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels reine, onuitputbare bronnen als zon, biomassa, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Met behulp van onze groene energie check kunnen jullie onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Schalkwijk vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Schalkwijk of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Schalkwijk

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Schalkwijk vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je de relevante groene aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie een goed idee. Zonder moeite groene stroom in Schalkwijk vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per postcode in Utrecht).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat bij jou past. Selecteer direct het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: prijzen vergelijken van Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, water, bio, wind, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardgas, kolen, petroleum, aardolie (vuile energie). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Haastrecht vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Schalkwijk

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en neem zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Houten.

groene-stroom-schalkwijk

Een energieneutrale woning in Schalkwijk rond december 2022

Op basis van deze pagina bekijk je alle info over groene stroom Schalkwijk. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een bescheiden of geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Schalkwijk wint aan interesse. Een woning als dat kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het energieverbruik beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met energie. O.a. “het gebruik van lichtdimmers” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij je aanbieder. Daartegenover, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Intergas, Nefit, Vaillant of Remeha) verbannen. De huidige cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit de lucht buiten. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie appartement en het tapwater. Het product heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Schalkwijk kan veel geld kosten. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Daarnaast reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op energielasten. De prijs ligt zo tussen de €4500 – €6200. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Beringe afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Vooral partijen zoals Powerpeers, Van de Bron, Engie, Greenchoice, Pure Energie, Eneco verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens ontdek je snel welke groene stroom aanbieders in Schalkwijk beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je huidige contract stopzetten en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Schalkwijk fors lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We horen van veel klanten die daarom kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van beschikbare abonnementen tref je onderstaand veel gekozen stroomcontracten. Update: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker vind je binnen no-time welke leveranciers “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Schalkwijk vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektra.