Loading...

Groene stroom Haastrecht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van schone, duurzame bronnen zoals zon, bodemwarmte, wind, waterkracht, biomassa. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel duurzamer in vergelijking met grijze energie dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt steeds beter. Op basis van de duurzame energie checker kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Haastrecht vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Haastrecht of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Haastrecht

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Haastrecht vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend bekijk je de best matchende groene leveranciers. Is groene energie duurder dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene energie een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Haastrecht vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het voorstel wat je interessant vindt. Selecteer direct het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: actie Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aardwarmte, biomassa, windenergie, waterkracht, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, aardolie, kolen (vuile elektra). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere wereld? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Vragender vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Haastrecht

De zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische stoffen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Vlist.

groene-stroom-haastrecht

Een energieneutrale woning in Haastrecht rond mei 2024

Via deze pagina lees je belangrijke info over groene stroom Haastrecht. Interessant, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met nauwelijks tot geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Haastrecht is een wens van vele. Zo’n woning bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van energie reduceren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Veel gehoord is “de verwarming omlaag doen” en minder vaak een warm bad nemen. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energieleverancier. Intussen, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Vaillant, AWB, Intergas of Nefit) verboden. De huidige verwarmingsketel mag je dan enkel inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie huis en gebruikswater. Deze setup heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Haastrecht is prijzig. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op energienota. De kostprijs varieert tussen €2400 tot €7500. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Oudeschip afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Specifieke organisaties als Eneco, Engie, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers focussen hierop. Door je postcode in te vullen ontdek jij vlug welke groene stroom aanbieders in Haastrecht operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie huidige contract annulerenen daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. De aanstaande energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Haastrecht een stuk lager dan een paar jaar terug. Er zijn steeds meer woningeigenaren die daarom overstappen naar deze vorm van schone energie. Middels onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energiecontracten bekijk je hieronder veel gekozen abonnementen. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check bekijk je eenvoudig welke aanbieders “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Haastrecht vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en stroom.