Loading...

Groene stroom Vragender Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. milieubewuste, stabiele bronnen als waterkracht, zon, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment echte groene energie groeit snel. Door onze groene energie check kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Vragender vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Vragender of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Vragender

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Vragender vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend check je alle groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Vragender vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen verschillen per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract met de beste voorwaarden. Selecteer direct het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: groene stroom Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, biomassa, windenergie, zonne-energie, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardgas, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Laren vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Vragender

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische dingen als akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Oost Gelre.

groene-stroom-vragender

Een energieneutrale woning in Vragender rond december 2022

Met deze pagina check je handige details over groene stroom Vragender. Maar, waarom zou ik stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een nihile of geen energielasten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vragender wint aan interesse. Een huis als dit bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Veel gehoord is “apparaten uitschakelen” en rolluiken gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij een energie-aanbieder. Echter, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Intergas, Nefit, Vaillant of Remeha) verbannen. De oude & vertrouwde mono cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en het tapwater. De installatie werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Vragender kan duur uitvallen. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Trouwens, ook verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energielasten. De kostprijs ligt tussen de €4000 – €6800. Via de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Emmer-Compascuum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Juist aanbieders zoals Eneco, Engie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen spot je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Vragender actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: jullie actuele verbintenis ontbinden en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. De toekomstige energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Vragender flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energie-abonnementen tref je in het overzicht hieronder veel gekozen contracten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker bekijk je binnen no-time welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Vragender vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstacties voor stroom en gas.