Loading...

Groene stroom Laren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via reine, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, wind, zon. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is significant toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt steeds beter. D.m.v. onze groene energie check kan je meteen alle groene energieleveranciers in Laren vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Laren of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Laren

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Laren vergelijken (april 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan ontdek je de meest relevante groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze energie? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Laren vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woongebied in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het voorstel wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: E.ON actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, wind, water, zon, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is minimaal. Het leukste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, petroleum, aardolie (grijze stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Vind alles uit over groene energie Angeren vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een leverancier met groene windstroom. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Laren

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische stoffen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Lochem.

groene-stroom-laren

Een energieneutrale woning in Laren rond april 2024

Via Groenestroomaanbieding.nl bekijk je nuttige details over groene stroom Laren. Interessant, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Laren is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het energieverbruik verminderen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met stroom. Bijvoorbeeld “een efficiënte douchekop kopen” en de gordijnen dicht doen. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij je aanbieder. Intussen, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” hr-ketel (Atag, Nefit, Vaillant, Remeha of AWB) uitgefaseerd. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en het tapwater. Het product kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Laren vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Tevens verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energiekosten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3700 – €7700. Via de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in t Loo Oldebroek afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke organisaties zoals Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode check jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Laren operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: jullie bestaande contract annulerenen hierna een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Je volgende leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Laren aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We horen van veel gezinnen die hierom kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energie-abonnementen vergelijk je bijgaand vaak bestelde abonnementen. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker detecteer je simpelweg welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Laren vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en kortingen voor stroom en gas.