Loading...

Groene stroom Angeren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, wind, zon. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in november 2023. Dit is beduidend duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Dankzij onze groene energie check kan je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Angeren vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Angeren en check de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Angeren

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Angeren vergelijken (november 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de relevante groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie duurder dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies en royale welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Angeren vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonneparken.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: goedkope tarieven Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, windenergie, zonne-energie, biomassa, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, kolen, steenkool, petroleum (vuile stroom). Het gebruik van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Oijen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Angeren

Energie van de zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie checker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische stoffen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Lingewaard.

groene-stroom-angeren

Een energieneutrale woning in Angeren rond november 2023

Op basis van deze webpagina check je belangrijke informatie over groene stroom Angeren. Interessant, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een nihile of geen energienota typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Angeren is onderwerp van gesprek. Zo’n huis kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Voorbeelden zijn “niet alle radiatoren open zetten” en kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energiemaatschappij. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke cv-ketel (van Atag, Intergas, Nefit, Vaillant of AWB) uitgefaseerd. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan alleen omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de lucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem transformeert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van je appartement en water om te gebruiken. De warmtepomp werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Angeren kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook beperk je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energierekening. De prijs varieert tussen €3100 – €7800. Mede door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Horn afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Juist bedrijven als Qurrent, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers faciliteren dit. Door je postcode in te vullen tref jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Angeren actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: je bestaande pakket opzeggen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Angeren flink lager in verhouding tot een paar jaar terug. We horen van veel huizeneigenaren die hierom oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van huidige energiepakketten ontdek je in het overzicht hieronder toonaangevende contracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker bekijk je spoedig welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Angeren vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.