Loading...

Groene stroom Emmer-Compascuum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met schone, stabiele bronnen als aardwarmte, zon, waterkracht, biomassa, bodemwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is significant duurzamer dan grijze elektra dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kun je snel alle groene energieleveranciers in Emmer-Compascuum vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Emmer-Compascuum of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Emmer-Compascuum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Emmer-Compascuum vergelijken (april 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan ontdek je de beste groene energie-aanbieders. Is groene energie prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Emmer-Compascuum vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: abonnementen van Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. windenergie, aardwarmte, biomassa, zonne-energie, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is minimaal. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, petroleum, aardgas (vuile stroom). Het verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie t Loo Oldebroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Switch naar een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Emmer-Compascuum

Zonne-energie is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnekracht, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbranden van organische materialen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Emmen.

groene-stroom-emmer-compascuum

Een energieneutrale woning in Emmer-Compascuum rond april 2024

Middels Groenestroomaanbieding.nl ontdek je bruikbare uitleg over groene stroom Emmer-Compascuum. Alleen, waarom betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een bescheiden of geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Emmer-Compascuum zien we steeds meer. Zo’n huis bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het energieverbruik minimaliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “gebruik alleen A++ producten” en het deksel op de pan houden tijdens het koken. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van een energie-aanbieder. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke verwarmingsketel (als AWB, Nefit, Remeha, Atag of Vaillant) uitgefaseerd. De “oude” cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) benut de energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en gebruikswater. Het product kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Emmer-Compascuum vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Daarnaast minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op de energiekosten. De aanschafprijs varieert tussen €2800 – €7400. Mede door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Nigtevecht afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Vooral organisaties zoals Engie, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode zie jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Emmer-Compascuum voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. De beste manier: jouw lopende levering annulerenen hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. De toekomstige aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Emmer-Compascuum een stuk lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die daardoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige pakketten ontdek je hieronder enkele energiecontracten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker achterhaal je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Emmer-Compascuum vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en elektra.