Loading...

Groene stroom Nigtevecht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals aardwarmte, zon, waterkracht, biomassa, bodemwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door de duurzame energie checker kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Nigtevecht vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Nigtevecht of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Nigtevecht

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Nigtevecht vergelijken (december 2023)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je de meest relevante groene energieleveranciers. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en interessante cash-back acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Nigtevecht vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn afhankelijk van regio in Utrecht).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het aanbod dat bij jou past. Kies meteen voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Qwint prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, water, zon, aarde, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, aardolie, petroleum (grijze elektra). De verwerking van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie De Moer vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Nigtevecht

Onze zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en ga voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Stichtse Vecht.

groene-stroom-nigtevecht

Een energieneutrale woning in Nigtevecht rond december 2023

Middels deze webpagina lees je belangrijke info over groene stroom Nigtevecht. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een verwaarloosbare of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nigtevecht is onderwerp van gesprek. Zo’n woning bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Denk aan “een afwasteil gebruiken” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij een energiemaatschappij. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Intergas, Nefit, Atag of Remeha) verboden. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw appartement en douchewater. Het product kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Nigtevecht is duur. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Goedkoop, en zonder moeite toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energienota. De aanschafprijs varieert tussen de €2300 – €6800. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Wichmond afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. Specifieke bedrijven als Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Engie, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen achterhaal je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Nigtevecht beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige contract ontbinden en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. De aanstaande maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Nigtevecht aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die daardoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van enkele energie-abonnementen vind je onderstaand toonaangevende contracten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker achterhaal je moeiteloos welke abonnementen echt “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Nigtevecht vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektriciteit.