Loading...

Groene stroom Wichmond Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van reine, toekomstbestendige bronnen als zon, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk schoner in vergelijking met grijze elektra dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Dankzij de duurzame energie check kun jij snel alle groene energieleveranciers in Wichmond vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Wichmond en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Wichmond

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Wichmond vergelijken (december 2023)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je alle groene maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor groene stroom en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Nu groene stroom in Wichmond vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het aanbod dat bij jou past. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: verbruik Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, aardwarmte, biomassa, windenergie, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, petroleum, aardolie (vuile energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Maassluis vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Wichmond

De zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnecellen, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Bronckhorst.

groene-stroom-wichmond

Een energieneutrale woning in Wichmond rond december 2023

Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over groene stroom Wichmond. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een lage of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wichmond zien we steeds meer. Een huis als dit bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie beperken doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Voorbeelden zijn “een afwasteil gebruiken” en je eten in de koelkast laten ontdooien. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij het energie-aanbieder. Evenwel, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde hr-ketel (AWB, Nefit, Atag, Intergas of Remeha) uitgesloten. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en gebruikswater. Het apparaat heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Wichmond kan duur uitvallen. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te plaatsen. Daarbij verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energierekening. De inkoopprijs schommelt tussen €2800 – €7000. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Giethoorn afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Specifieke leveranciers als Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Engie, Powerpeers verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken detecteer jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Wichmond operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: jouw lopende verbintenis annulerenen aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw volgende maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Wichmond fors lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die daardoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van huidige abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroompakketten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check detecteer je spoedig welke leveranciers “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Wichmond vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.