Loading...

Groene stroom Maassluis Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met milieubewuste, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zon, wind. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Op basis van de duurzame energie check kan je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Maassluis vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Maassluis en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Maassluis

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Maassluis vergelijken (juni 2024)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend bekijk je alle groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en interessante cash-back acties is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Maassluis vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn afhankelijk van postcode in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod dat je wensen dekt. Dat kan zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: De Vastelastenbond stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld biomassa, zonne-energie, aardwarmte, windenergie, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, aardgas, kolen (vuile stroom). De verbranding van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Berkenwoude vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Maassluis

Zonne-energie is een bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnecellen, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Maassluis.

groene-stroom-maassluis

Een energieneutrale woning in Maassluis rond juni 2024

Op onze website detecteer je nuttige uitleg over groene stroom Maassluis. Echter, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een bescheiden of geen energiekosten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Maassluis is onderwerp van gesprek. Zo’n huis realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De energieconsumptie verlagen is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Bijvoorbeeld “niet alle radiatoren open zetten” en geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepomp. In koude periodes koop je stroom in bij je aanbieder. Niettemin, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Atag, Intergas, Nefit of AWB) niet langer toegestaan. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit de lucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en douchewater. De installatie heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Maassluis is kostbaar. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Overigens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energierekening. De investering ligt in de range tussen de €4000 t/m €7800. Met behulp van de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Veenklooster afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Specifieke bedrijven als Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Engie, Eneco, Van de Bron maken dit mogelijk. Op basis van je postcode spot jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Maassluis operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: je actuele contract stopzetten en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Maassluis een stuk lager in vergelijking met jaren geleden. We zien meer en meer woningeigenaren die om deze reden neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten vergelijk je hierna veel gekozen energiecontracten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker achterhaal je moeiteloos welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Maassluis vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektriciteit.