Loading...

Groene stroom Veenklooster Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, zon. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel toekomstbestendiger dan grijze elektra dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Geholpen door onze groene energie check kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Veenklooster vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Veenklooster en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Veenklooster

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Veenklooster vergelijken (december 2022)? Open dan onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder detecteer je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidieregelingen en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Veenklooster vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra variëren per woongebied in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het abonnement dat je wensen dekt. Kies meteen voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energiebedrijf HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, aardolie, steenkool (grijze energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Kolderwolde vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Veenklooster

Zonne-energie is een duurzame bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnekracht, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.

groene-stroom-veenklooster

Een energieneutrale woning in Veenklooster rond december 2022

Door middel van deze webpagina lees je nuttige uitleg over groene stroom Veenklooster. Alleen, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Veenklooster wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het energieverbruik minimaliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op je verbruik. O.a. “gebruik niet de standby modus” en tochtstrips gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij je maatschappij. Intussen, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke gasgestookte ketel (zoals Nefit, Atag, Remeha, Intergas of AWB) verboden. De “oude” mono cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) profiteert van energie uit de lucht buiten. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van je woning en het tapwater. Het apparaat kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Veenklooster is duur. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Verder verminder jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op energielasten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3000 tot +/- €6300. Geholpen door de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Eastermar afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle aanbieders. Unieke bedrijven zoals Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Engie, Eneco, Greenchoice bieden deze service. Door te adres te gebruiken achterhaal jij direct welke groene stroom aanbieders in Veenklooster operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: het huidige abonnement opzeggen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Veenklooster sterk verlaagd in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat consumenten die om deze reden overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige pakketten bekijk je hierna enkele contracten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker zie je binnen no-time welke aanbieders “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Veenklooster vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en stroom.