Loading...

Groene stroom Eastermar Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. niet vervuilende, onuitputbare bronnen als zon, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant toekomstbestendiger in vergelijking met grijze energie dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van de duurzame energie checker kun jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Eastermar vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Eastermar of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Eastermar

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Eastermar vergelijken (juli 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je alle groene bedrijven. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidieregelingen en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Eastermar vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom verschillen per regio in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: stroom en gas van Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, windenergie, zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Vergeet niet, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, aardgas, petroleum (vuile elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere lucht? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Spier vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Eastermar

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organisch afval zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Tytsjerksteradiel.

groene-stroom-eastermar

Een energieneutrale woning in Eastermar rond juli 2024

Middels deze website vind je nuttige info over groene stroom Eastermar. Alleen, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Eastermar is een wens van vele. Deze woningen bereiken jullie via het volgende model:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Onder andere niet alle radiatoren open zetten” en probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In het najaar en winter koop je stroom in bij het maatschappij. Echter, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Atag, Nefit, Intergas of Remeha) verboden. De klassieke hr-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van je woning en het tapwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Eastermar kan veel geld kosten. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Tevens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op kosten van energie. De investering ligt tussen de €4300 t/m €6800. Via de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Nederweert afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke aanbieders zoals Eneco, Engie, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Eastermar operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat jij moet doen: je lopende levering stopzetten en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Je volgende leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Eastermar sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn veel families die om deze reden overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiecontracten tref je bijgaand toonaangevende energiepakketten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check vergelijk je eenvoudig welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Eastermar vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.