Loading...

Groene stroom Spier Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels schone, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zon, waterkracht. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel schoner vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Middels de groene stroom vergelijker kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Spier vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Spier of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Spier

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Spier vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Mede door subsidies en royale welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Simpel groene stroom in Spier vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra schommelen per postcode in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: aanbiedingen van Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, aarde, wind, bio, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, deze alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, kolen, steenkool (grijze stroom). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Heythuysen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Spier

De zon is een bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische dingen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Midden-Drenthe.

groene-stroom-spier

Een energieneutrale woning in Spier rond december 2022

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl lees je bruikbare info over groene stroom Spier. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een bescheiden of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Spier is een wens van vele. Zo’n woning realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Denk aan “de verwarming omlaag doen” en spouwmuren isoleren. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie leverancier. Maar, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke cv-ketel (van Atag, AWB, Remeha, Vaillant of Nefit) uitgesloten. De “oude” hr-ketel mag je dan slechts vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en douchewater. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Spier is prijzig. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Daarbij reduceer je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op kosten van energie. De prijs ligt zo tussen de €3000 tot +/- €7400. Via de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Bunschoten-Spakenburg afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Unieke leveranciers zoals Engie, Qurrent, Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Pure Energie bieden deze service. Door je postcode in te vullen detecteer je rap welke groene stroom aanbieders in Spier actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: het actuele abonnement beëindigen en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Momenteel zijn prijzen van groene energie Spier fors lager in vergelijking met de introductieprijs. We zien meer en meer mensen die overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiecontracten vind je bijgaand vaak bestelde pakketten. Update: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker vind je vandaag nog welke pakketten “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Spier vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en stroom.