Loading...

Groene stroom Heythuysen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van reine, onuitputbare bronnen als biomassa, wind, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel duurzamer als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Geholpen door de duurzame energie check kun jij rap alle groene energieleveranciers in Heythuysen vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Heythuysen en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Heythuysen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Heythuysen vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder detecteer je de relevante groene maatschappijen. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Heythuysen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom schommelen per regio in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het pakket wat je interessant vindt. Onder andere het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Coteq Netbeheer contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardgas, steenkool, aardolie, petroleum (vuile stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Wieringerwaard vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Heythuysen

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van energie van de zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbranden van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Leudal.

groene-stroom-heythuysen

Een energieneutrale woning in Heythuysen rond december 2022

Middels deze website bekijk je nuttige toelichting op groene stroom Heythuysen. Echter, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Heythuysen wordt steeds populairder. Zo’n huis verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De stroomconsumptie verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. O.a. “led-lampen gebruiken” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij jouw maatschappij. Echter, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele cv-ketel (van Intergas, Vaillant, AWB, Remeha of Atag) verbannen. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de lucht buiten. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem converteert dit naar praktische warmte voor de opwarming van jullie woning en gebruikswater. De warmtepomp kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Heythuysen vergt een hele investering. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Niet al te duur, en probleemloos te installeren. Tevens reduceer je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op de energiekosten. Het tarief varieert tussen €4300 tot €7600. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Ritthem afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke partijen zoals Eneco, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Engie, Van de Bron bieden deze service. Op basis van je postcode check je nu welke groene stroom aanbieders in Heythuysen beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: jullie huidige pakket beëindigen en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jouw toekomstige energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Heythuysen fors lager dan de introductieprijs. We horen van veel consumenten op basis daarvan switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energie-abonnementen vind je hierna de meest populaire contracten. Let op: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker vergelijk je snel welke leveranciers duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Heythuysen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.