Loading...

Groene stroom Ritthem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van niet vervuilende, stabiele bronnen als biomassa, bodemwarmte, waterkracht, zon, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat tot stand komt via fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Middels onze groene energie check kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Ritthem vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Ritthem en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Ritthem

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ritthem vergelijken (september 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens check je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Ritthem vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per regio in Zeeland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het pakket dat bij jou past. Selecteer direct het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energie vergelijken bij Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals water, zon, aarde, bodem, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardgas, petroleum, steenkool, kolen (grijze stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Glane vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Ritthem

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en installeer zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de groene stroom vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Vlissingen.

groene-stroom-ritthem

Een energieneutrale woning in Ritthem rond september 2022

Op deze webpagina bekijk je alle informatie over groene stroom Ritthem. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een nihile of geen energiekosten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ritthem zien we steeds meer. Zo’n huis kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie verlagen bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Bijvoorbeeld “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energiebedrijf. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse verwarmingsketel (als Remeha, Vaillant, Atag, Nefit of Intergas) niet langer toegestaan. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar praktische warmte voor de opwarming van jullie woning en kraanwater. Het product heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Ritthem kan veel geld kosten. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen toe te passen. Verder beperk je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op kosten van energie. De totaalprijs schommelt tussen €3100 – €7400. Via de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Balkbrug afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder bedrijven zoals Engie, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Qurrent bieden deze service. Op basis van je postcode zie jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Ritthem operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: je lopende abonnement stopzetten en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jullie volgende energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Ritthem flink lager als je het afzet tegen jaren geleden. We horen van veel klanten die hierom overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van beschikbare energiepakketten vergelijk je in het overzicht hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check check je nu welke abonnementen echt “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Ritthem vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.