Loading...

Groene stroom Glane Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van schone, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, waterkracht, zon. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt alsmaar beter. Middels de groene stroom vergelijker kan je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Glane vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Glane en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Glane

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Glane vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je de meest populaire groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies en hoge cash-back acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Glane vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven schommelen per postcode in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneweides.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: oversluiten Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, aarde, bodem, bio, water zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, kolen, aardolie (grijze elektriciteit). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Veessen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Glane

Onze zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonne energie, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Losser.

groene-stroom-glane

Een energieneutrale woning in Glane rond juli 2024

Op basis van deze webpagina detecteer je bruikbare details over groene stroom Glane. Alleen, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Glane zien we steeds meer. Deze woningen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met energie. Voorbeelden zijn “een programmeerbare thermostaat” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij jouw aanbieder. Intussen, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende gasgestookte ketel (zoals Intergas, AWB, Vaillant, Remeha of Nefit) uitgefaseerd. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) profiteert van energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem zet de koude lucht om in naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en gebruikswater. De installatie werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Glane is duur. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Trouwens, ook verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs schommelt tussen €4500 tot +/- €7300. Dankzij de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Oosthuizen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Juist aanbieders als Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Engie, Eneco, Van de Bron bieden deze service. Op basis van je postcode detecteer jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Glane operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie bestaande verbintenis stopzetten en aansluitend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Glane fors lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel consumenten die om deze reden overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van verschillende energiecontracten bekijk je hieronder enkele energiepakketten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check check je spoedig welke van deze contracten “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Glane vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en deals voor stroom en gas.