Loading...

Groene stroom Oosthuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. milieubewuste, onuitputbare bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa, zon. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is een stuk beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Aan de hand van onze groene stroom checker kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Oosthuizen vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Oosthuizen en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Oosthuizen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Oosthuizen vergelijken (november 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend check je de relevante groene maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Oosthuizen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn weer anders per woongebied in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: UnitedConsumers oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, biomassa, aardwarmte, zonne-energie, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Het goede nieuws is, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, kolen, aardgas (grijze stroom). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere lucht? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Lees nu verder over groene energie Echteld vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Selecteer een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Oosthuizen

Zonne-energie is het type energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnecellen, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organisch afval zoals akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Zeevang.

groene-stroom-oosthuizen

Een energieneutrale woning in Oosthuizen rond november 2022

Met behulp van onze website detecteer je handige uitleg over groene stroom Oosthuizen. Alleen, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oosthuizen is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik beperken doe je door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “wassen op 30 graden” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jullie maatschappij. Evenwel, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele gasgestookte ketel (zoals Intergas, Remeha, Atag, Nefit of AWB) niet langer toegestaan. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) benut de energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je appartement en water om te gebruiken. De installatie werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Oosthuizen is duur. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Trouwens, ook minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op maandelijkse energielasten. Het tarief schommelt tussen €4100 en €6600. Dankzij de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Zijderveld afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Met name partijen als Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Engie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen achterhaal je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Oosthuizen beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende verbintenis stopzetten en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Oosthuizen een stuk lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen die daardoor overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van enkele pakketten bekijk je hierna vaak bestelde pakketten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check bekijk je à la minute welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Oosthuizen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en contracten voor elektra en gas.