Loading...

Groene stroom Zijderveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, wind, aardwarmte, waterkracht, zon. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant milieuvriendelijker in vergelijking met grijze energie dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt steeds beter. Met behulp van de groene stroom vergelijker kun je meteen alle groene energieleveranciers in Zijderveld vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Zijderveld of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Zijderveld

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Zijderveld vergelijken (juni 2024)? Open dan onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan vind je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom prijziger dan normale stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies is overstappen naar groene energie een goed idee. À la minute groene stroom in Zijderveld vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven verschillen per postcode in Utrecht).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het pakket wat je interessant vindt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk direct Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bio, zon, water, aarde, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarbij komt, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardolie, kolen, steenkool, petroleum (grijze energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Neerijnen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Zijderveld

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnestroom, en installeer zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Vianen.

groene-stroom-zijderveld

Een energieneutrale woning in Zijderveld rond juni 2024

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je handige info over groene stroom Zijderveld. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een nihile of geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zijderveld wint aan interesse. Een woning als dat bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van energie stabiliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met stroom. O.a. “het gebruik van lichtdimmers” en laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter neem je stroom af bij je energiemaatschappij. Alleen, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, AWB, Nefit, Vaillant of Atag) uitgesloten. De “oude” hr-ketel kun je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jullie woning en kraanwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Zijderveld vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Bovendien verminder jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energiekosten. De inkoopprijs schommelt tussen €2700 t/m €7000. Mede door de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Heerenveen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Met name organisaties zoals Engie, Greenchoice, Qurrent, Eneco, Van de Bron, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen tref jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Zijderveld aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: je actuele contract annulerenen vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Zijderveld sterk verlaagd als je het afzet tegen een paar jaar terug. We zien meer en meer huizeneigenaren die hierom neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energie-abonnementen vergelijk je hierna veel gekozen contracten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check vergelijk je à la minute welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Zijderveld vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor gas en elektriciteit.