Loading...

Groene stroom Heerenveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, bodemwarmte, zon, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is veel schoner vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt steeds beter. Aan de hand van de duurzame energie checker kan jij snel alle groene energieleveranciers in Heerenveen vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Heerenveen en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Heerenveen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Heerenveen vergelijken (april 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Via subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Heerenveen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel wat je interessant vindt. Ga voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Huismerk Energie contract april 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, bio, aarde, water, zon zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, petroleum, kolen, steenkool (grijze elektriciteit). De verbranding van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een beter milieu? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Vind alles uit over groene energie Waterhuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Heerenveen

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en ga voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Heerenveen.

groene-stroom-heerenveen

Een energieneutrale woning in Heerenveen rond april 2024

Door middel van deze webpagina bekijk je alle informatie over groene stroom Heerenveen. Maar, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een beperkte of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heerenveen is onderwerp van gesprek. Zo’n woning implementeer je op de volgende manier:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het energieverbruik reduceren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Onder andere haal opladers uit het stopcontact” en rolluiken gebruiken. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jullie aanbieder. Maar, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Remeha, Vaillant, Nefit of AWB) niet meer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor de opwarming van je woning en gebruikswater. Het apparaat heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Heerenveen is kostbaar. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en probleemloos toe te passen. Daarbij verklein je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op kosten van energie. De inkoopprijs ligt zo tussen de €4500 en €7900. Dankzij de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Punthorst afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral leveranciers zoals Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Engie bieden deze service. Door je postcode in te vullen lees jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Heerenveen actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: je lopende levering beëindigen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. De aanstaande maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Heerenveen aantrekkelijker in verhouding tot de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die om deze reden overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van beschikbare energiecontracten ontdek je hieronder de meest populaire abonnementen. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker check je snel welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Heerenveen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor stroom en gas.