Loading...

Groene stroom Punthorst Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. reine, onuitputbare bronnen als zon, wind, waterkracht, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2021. Vele malen toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. D.m.v. de groene stroom vergelijker kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Punthorst vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Punthorst en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Punthorst

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Punthorst vergelijken (juli 2021)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend check je de meest relevante groene stroom aanbieders. Is groene energie duurder dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Punthorst vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per woongebied in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het abonnement met de beste voorwaarden. Ga voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Qurrent voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, zon, wind, aarde, water vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, aardgas, petroleum (vuile elektra). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een groene leefomgeving? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2021. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Foxhol vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is minimaal. Switchen naar windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Punthorst

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonnestroom, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische stoffen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Staphorst.

groene-stroom-punthorst

Een energieneutrale woning in Punthorst rond juli 2021

Door middel van deze pagina vind je belangrijke toelichting op groene stroom Punthorst. Maar, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Punthorst is onderwerp van gesprek. Een huis als dit implementeer je via het volgende model:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met energie. Denk aan “gebruik niet de standby modus” en niet een te grote koelkast kopen. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In het najaar en winter neem je stroom af bij je energie-aanbieder. Evenwel, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” hr-ketel (Intergas, AWB, Nefit, Atag of Remeha) niet langer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van je appartement en kraanwater. Het apparaat werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Punthorst is kostbaar. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Tevens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op kosten van energie. De prijs ligt tussen de €2600 t/m €6300. Met behulp van de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Amstenrade afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Vooral aanbieders als Engie, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Greenchoice verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens achterhaal je vlug welke groene stroom aanbieders in Punthorst actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: jullie actuele contract ontbinden en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Punthorst een stuk lager als je het afzet tegen de beginperiode. We horen van veel consumenten op basis daarvan neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van de groene energie checker reken je ‘t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige energiecontracten tref je in het overzicht hieronder de meest populaire energiecontracten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker vind je moeiteloos welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Punthorst vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en stroom.