Loading...

Groene stroom Amstenrade Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, biomassa, wind, bodemwarmte, zon. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Dankzij de duurzame energie checker kunnen jullie direct alle groene energieleveranciers in Amstenrade vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Amstenrade of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Amstenrade

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Amstenrade vergelijken (juli 2024)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend vergelijk je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Amstenrade vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: elektriciteit van RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. windenergie, aardwarmte, biomassa, waterkracht, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, kolen, aardgas (grijze energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Ochten vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Amstenrade

Zonnestroom is het type energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Schinnen.

groene-stroom-amstenrade

Een energieneutrale woning in Amstenrade rond juli 2024

Door middel van deze pagina vergelijk je praktische info over groene stroom Amstenrade. De vraag is, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energienota betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Amstenrade wint aan interesse. Een woning als dat bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De stroomconsumptie verminderen doe je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met stroom. Veel gehoord is “gebruik niet de standby modus” en dekens op de bank leggen. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiemaatschappij. Alleen, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende verwarmingsketel (als Remeha, AWB, Atag, Nefit of Vaillant) uitgesloten. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jouw woning en gebruikswater. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Amstenrade vergt een hele investering. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Overigens beperk je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op stroomkosten. De investering varieert tussen de €2500 – €7600. Via de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Hoogezand afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle aanbieders. Juist bedrijven zoals Engie, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Greenchoice faciliteren dit. Door je postcode in te vullen check je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Amstenrade beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: je bestaande abonnement beëindigen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Jullie toekomstige energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Amstenrade een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer families op basis daarvan neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele energiepakketten tref je onderstaand de meest populaire abonnementen. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker vind je vandaag nog welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Amstenrade vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en elektra.