Loading...

Groene stroom Ochten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met reine, stabiele bronnen als waterkracht, zon, bodemwarmte, wind, biomassa. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Met behulp van onze groene stroom checker kunnen jullie probleemloos alle groene energieleveranciers in Ochten vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Ochten en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Ochten

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ochten vergelijken (juni 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de relevante groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie een goed idee. Snel groene stroom in Ochten vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven schommelen per regio in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Clean Energy kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, zonne-energie, windenergie, aardwarmte, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, steenkool, kolen (grijze energie). De verbranding van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Dieverbrug vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Ochten

Zonnestroom is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van energie van de zon, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische dingen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Neder-Betuwe.

groene-stroom-ochten

Een energieneutrale woning in Ochten rond juni 2024

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl lees je praktische informatie over groene stroom Ochten. Interessant, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een nihile of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ochten wint aan interesse. Zo’n woning verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De elektra consumptie minimaliseren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op stroom. Denk aan “haal opladers uit het stopcontact” en nooit het licht onnodig aan laten staan. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij een energie-aanbieder. Echter, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Atag, Remeha, Nefit of Intergas) niet meer toegestaan. De welbekende hr-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) benut de energie uit de buitenlucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de koude lucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat zet dit om naar naar geschikte warmte voor de verwarming van je huis en douchewater. De installatie heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Ochten is kostbaar. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Tevens verminder jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energielasten. De totaalprijs varieert tussen de €4500 tot €7100. Via de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Wiuwert afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen zoals Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Engie, Eneco, Qurrent verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens ontdek jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Ochten actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: je lopende levering ontbinden en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Ochten een stuk lager als je het afzet tegen jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren die mede hierdoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van verschillende energie-abonnementen ontdek je onderstaand toonaangevende stroom abonnementen. Info: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker zie je vlug welke aanbieders “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Ochten vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.